Home > Nieuws > Nieuwsbericht
17-02-2022 Monitoring Platform MORE geaccepteerd als CPA-gegevensverzamelaar

Het MOnitoring Recyclates for Europe platform (MORE) is door zowel het CPA Monitoring Secretariat als de CPA Monitoring Working Group goedgekeurd als een Circular Plastics Alliance (CPA) datacollector. Een mooie stap op weg naar nog betere registratie van het gebruik van gerecyclede plastics!

Het digitale platform van de EuPC is enigszins bijgewerkt om het aan te passen aan de vereisten van de CPA, een initiatief van de Europese Commissie om de doelstelling te bereiken van 10 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen te gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten in Europa vanaf 2025. De gegevens die via het platform worden gerapporteerd zullen ook dienen om het bereiken van dat doel te meten. In de toekomst zal de MORE-webpagina alle informatie over de CPA bieden, inclusief een lijst van goedgekeurde CPA-auditors op een speciale pagina die voor dat doel aan de website is toegevoegd.

"We zijn verheugd dat MORE deze week is bevestigd als een officiële CPA-gegevensverzamelaar na bijna 3 jaar actief te zijn geweest. Met MORE heeft onze industrie de mogelijkheid om haar inspanningen voor een circulaire kunststofeconomie te blijven demonstreren en transparanter te zijn tegenover de EU-Commissie / CPA over de hoeveelheden gerecycleerde polymeren die ze gebruiken. We roepen alle plasticverwerkers in Europa op om hun gebruik van recyclaten te blijven rapporteren in de MORE-tool en extra bedrijven om lid te worden van de MORE. We willen ook alle nationale verenigingen en federaties, die optreden als nationale MORE-coördinatoren, bedanken voor hun uitstekende werk tot dusver bij de implementatie van het MORE-platform in hun land", aldus EuPC-voorzitter Renato Zelcher.

Over MORE
Het MORE-platform werd in april 2019 gelanceerd door EuPC in samenwerking met zijn aangesloten verenigingen om de inspanningen van de industrie te monitoren en te registreren om de EU-doelstelling van 10 miljoen ton gerecycleerde polymeren die jaarlijks tussen 2025 en 2030 worden gebruikt, te bereiken. Het MORE-platform is beschikbaar voor kunststofverwerkende bedrijven in alle Europese landen en kent een constante groei van leden en gerapporteerde volumes. Het gebruik van gerecyclede polymeren wordt jaarlijks verzameld en de resultaten worden gepubliceerd per land en op Europees niveau. De publicatie van de resultaten van het laatste onderzoek wordt in de komende weken verwacht.

Meer lezen over MORE? Dat kan hier!