Home > Nieuws > Nieuwsbericht
01-02-2023 Stybenex en Synprodo ontwikkelen surfboard van 100% gerecycled EPS voor Plastic Soup Surfer

Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, onderneemt over een paar maanden een wel heel bijzondere expeditie. Op een surfboard gemaakt van gerecyclede kunststof-materialen (o.a. EPS) surft hij van Oslo naar Londen om aandacht te vragen voor plastic vervuiling en de wegwerpmaatschappij. Zijn doel? Statiegeld op kleine plastic flesjes in Groot-Brittannië.

Het surfboard wordt binnenkort afgewerkt met andere state-of-the-art materialen (foto: Marjolein Vinkenoog en Synprodo BV)

In Nederland is statiegeld op kleine flesjes sinds 1 juli 2021 verplicht, maar in Groot-Brittannië nog niet. Merijn wil in 30 dagen van Oslo naar Londen windsurfen om de Engelse flesjes die hij in Noorwegen vond terug te brengen naar de bron: de directeuren van Engelse frisdrankmaatschappijen.

De kern van dit surfboard bestaat uit 100% gerecycled EPS en kwam tot stand in samenwerking met Stybenex. Afgelopen week is het surfboard geproduceerd en gefreesd bij Synprodo in Wijchen. Stybenex deelt binnenkort meer updates over dit project.