Home > Nieuws > Nieuwsbericht
27-03-2023 Europese koepels in kunststof roepen EU op om regels aan te nemen voor het berekenen van het chemisch gerecyclede materiaal in plastics

Fabrikanten, verwerkers en gebruikers van plastic producten of verpakkingen van plastic in alle sectoren willen de levering en het gebruik van gerecycled plastic aanzienlijk verhogen. In een brief aan Europese Commissie roepen zij daarom op om grote investeringen te doen in technieken rond (chemische) recycling. Hoewel mechanische recycling de voorkeurskeuze moet blijven, zijn er meer investeringen in alle technologieën nodig om meer materiaal te kunnen recyclen.

Dit omvat chemische recycling, waardoor plastic afval vooral grondstoffen die niet geschikt zijn voor mechanische recycling, kunnen worden gebruikt om nieuwe plastics te produceren. 

Om ervoor te zorgen dat chemische recycling slaagt en op grote schaal beschikbaar is, moeten we dringend investeren in deze technologieën. Daarom heeft een groep van 31 Europese koepels, die belangrijke marktsectoren vertegenwoordigen in de Europese plastic waardeketen, een gezamenlijke brief uitgegeven waarin zij de Europese Commissie en de lidstaten oproepen om in 2023 EU-geharmoniseerde berekeningsregels voor gerecyclede materiaal aan te nemen, met behulp van massabalans.

Lees hier de volledige brief aan de Europese Commissie