Home > Nieuws > Nieuwsbericht
22-05-2023 Even voorstellen: de juryleden van de Rethink Awards 2023!

Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe elke twee jaar het podium aan bedrijven die werken aan duurzaam en circulair rubber en kunststof. In totaal dingen negen genomineerde bedrijven mee naar de prijzen in drie categorieën en de Publieksprijs. Met trots presenteren we nu de jury voor deze belangwekkende prijzen! Deze bestaat uit Marjan Minnesma, Marc Spekreijse, Rik van der Ploeg en John Vernooij.

We kennen Marjan Minnesma natuurlijk van Urgenda. Dit is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Dat doet Urgenda aan de hand van de visie 2030 met een concreet actieplan en projecten.

Marjan Minnesma


Sinds februari 2023 is Marc Spekreijse directeur van het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. Het doel van dit programma is plastics volledig circulair te maken en met subsidies de transitie te versnellen. Nog dit jaar zullen de innovatieprojecten in het kader van het programma gaan starten.

Marc Spekreijse

 

Rik van der Ploeg is Senior Projectleider Grondstoffen bij Natuur & Milieu, de organisatie die werkt aan oplossingen voor klimaat- en natuurproblemen in Nederland. De organisatie brengt veranderingen teweeg in elke hoek van onze samenleving: in overheidsbeleid, in het bedrijfsleven en in het gedrag van mensen. Dat doet ze door samen te werken met vele betrokken partners.

Rik van der Ploeg


John Vernooij is algemeen directeur van Omrin, de handelsnaam van Afvalsturing Friesland N.V. en N.V. Fryslân Miljeu. Omrin zet zich in voor het succesvol sluiten van circulaire (afval)ketens voor het welzijn van volgende generaties. Dit betekent dat het actief bijdraagt aan het verlagen van de CO2-uitstoot, minder afval en meer hergebruik van grondstoffen. 

John Vernooij

 

Uitreiking tijdens de Kunststoffenbeurs
De jury zal zich in juni buigen over de inzendingen voor de Rethink Awards. De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tijdens de Kunststoffenbeurs in Den Bosch. Tijdens de beurs kan het publiek stemmen op de nominaties, waarmee ook bekend wordt wie de winnaar van de Publieksprijs is. De winnaars ontvangen de Rethink-trofee, een oorkonde op naam en krijgen veel aandacht in de (vak)media! Houd deze datum alvast vrij in uw agenda!

Ook meedoen?
Wilt u ook meedingen naar een Rethink Award? Dat kan nog t/m 31 mei 2023. Er is dus nog iets meer dan een week de tijd om mee te doen! Vul via www.rethinkplastics.nl het aanmeldingsformulier in. Doe mee en laat samen met de andere leden zien dat producten van rubber en kunststof van grote waarde zijn voor onze maatschappij en ons ecosysteem en ook uitstekend passen binnen de circulaire economie! Na het juryberaad wordt contact met u opgenomen. Als u tot één van de genomineerde bedrijven behoort, dan nodigen we u uit voor de feestelijke uitreiking van de prijzen. Graag zien we u tijdens de Kunststoffenbeurs, als bezoeker of misschien wel als één van de genomineerden!

Wie kan meedoen?
Bedrijven die innoveren op het gebied van duurzaamheid en bijdragen aan de circulaire economie. Zoals met de inzet van recyclaat, de toepassing van biobased kunststof, het leveren van hernieuwbare grondstoffen, producten die herhaaldelijk kunnen worden gebruikt of juist heel goed gerecycled of gerepareerd kunnen worden. Met andere woorden: draagt u met uw product of initiatief bij aan één of meer van de vijf Re’s van Rethink? Dan maakt u zeker kans!