Home > Nieuws > Nieuwsbericht
08-02-2024 Geslaagde Rethink Nieuwjaarsbijeenkomst markeert begin van 2024

De jaarlijkse Rethink Nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK in het sfeervolle decor van het Spoorwegmuseum trok dit jaar bijna 100 enthousiaste deelnemers. Met een divers scala aan sprekers en onderwerpen bood deze bijeenkomst een waardevol inzicht in de uitdagingen en kansen die onze sector te wachten staan in het komende jaar.

De aftrap werd verzorgd door Jan Willem Wieringa, voorzitter van NRK PVT, die met een boeiende terugblik op het jaar 2023 en een vooruitblik op de toekomstige ontwikkelingen de toon zette voor de rest van de middag. Zijn inzichten boden een solide basis voor stof om over door te praten.

Harold de Graaf, algemeen directeur van de NRK, vervolgde met een analyse van waar de focus van de NRK lag in 2023 en waar de NRK haar leden zal ondersteunen in het komende jaar. Zijn presentatie bood een helder beeld van de richting die de NRK wil inslaan en welke initiatieven er op stapel staan.

De bijeenkomst bood ook een platform voor verdere toelichting over actuele onderwerpen, met Rob Verhagen, voorzitter van NRK Verpakkingen, die de aanwezigen meenam door twee belangrijke dossiers: de CSRD en NCPN. Verhagen's inzichten reikten de aanwezigen handvaten aan om een beter begrip te krijgen van de complexe uitdagingen die deze dossiers met zich meebrengen en hoe ze hier effectief mee om kunnen gaan.

De afsluitende presentatie van econoom Paul Schenderling bood een inspirerend perspectief op nieuwe duurzame economische modellen, met een focus op het bevorderen van reparatie boven productie en het handhaven van een onze economie.

Na afloop van de presentaties was er ruimte voor informele discussies en netwerken tijdens de afsluitende borrel, waarbij de deelnemers de gelegenheid hadden om dieper in te gaan op de behandelde onderwerpen.

De presentaties van deze bijeenkomst zullen binnenkort naar alle leden worden gestuurd, zodat ook zij die niet aanwezig konden zijn, kunnen profiteren van de waardevolle inzichten die zijn gedeeld. Al met al was de Nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK een groot succes, en we kijken ernaar uit om samen met onze leden een vruchtbaar en succesvol 2024 tegemoet te gaan.